fbpx
a


Don’t _miss

Wire Festival

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

Nauči radeći !

Sve je veći broj ljudi kojima je poznata primena Virtuelne realnosti. Osim što se koristi u industriji zabave, marketinške i prodajne svrhe, sve veći dopinos ima i u edukaciji.

Velike kompanije već neko vreme koriste ovakav pristup u obučavanju svojih zaposlenih I vođenju treninga.

To je upravo zato što se na ovaj, krajnje inovativan i kreativan način, daje znanje iz oblasti u kojoj se trening ili neka obuka dešava. Pružanjem realnog vizuelnog prikaza dajemo multisenzoralnu informaciju koja je lakše upamtljiva.

Postoje i druge prednosti ovakvog načina obučavanja:

  • Ušteda vremena
  • Ušteda novca
  • Eliminacija potencijalnih rizika

Takođe, virtuelna realnost nudi potencijal za velika angažovanja i doživljavanje iskustava koja se ne može ili ga je teško predstaviti u realnom svetu.

U vojnoj industriji treninzi se koriste u obučavanju vojnika, davanjem realnih situacija na terenu, smišljanju mogućih prepreka i problema kao i nalaskom rešenja. Primena je usvojena od strane svih grana – vojske, mornarice i vazduhoplovstva.

U medicini, primena treninga je načešća iz oblasti hirurgije. Hirurzi mogu imati simulaciju okruženja koja će im dati mogućnost da uče na jedan sasvim realan način. Takođe, mogu doći do delova tela kojima inače ne mogu pristupiti, što je najčešći slučaj u neurohirurgiji. Isti je slučaj i za studente medicine. Virtual Medicine samo je jedna od kompanija koje ovakvim pristupom daju znanja iz anatomije.

Zamislite samo da se u jednom momentu stvorite u starom Rimu ili antičkoj Grčkoj. Ili pored Big Bena u Londonu. Ubacivanjem virtuelne realnosti u školstvo naših najmlađih dajemo novi vid učenja čija je informacija duže i lakše upamtljiva, bolja, kvalitetnija i zanimljivija sadržajem.

Velike obuke koje drže avio komapnije svojim novim zaposlenima daju osećaj simulacije letova, potencijalnih situacija, padovima aviona i na ovaj način ih bolje spremaju za moguća dešavanja.

Walmart kompanija učinila je stvar malo zanimljivijom i osmislila trening u kom koristi VR tehnologiju kako bi pripremila zaposlene da se nose sa iskustvom u kupovini praznika. Simulacije pokazuju da Walmart asocira kako će publika reagovati na prodajne artikle. Korisnici ovakve realnosti mogu da procene protok saobraćaja u prodavnici, da odgovore na konfrontacije i nauče kako da upravljaju velikom grupom žurnih kupaca.

Virtualna stvarnost omogućava da se reprodukuje svaka moguća realna situacija bez rizika, šteta ili posledica koje su moguće u svakodnevnom životu. Zato je VR savršen način za bilo koju obuku – jer nam omogućava da stvorimo rešenja koja će vam uštedeti novac i koji će koristiti vašim zaposlenima.