fbpx
a


Don’t _miss

Wire Festival

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam blandit hendrerit faucibus turpis dui.

<We_can_help/>

What are you looking for?

Nekretnine i savremena tehnologija

4 industrijska revolucija je poput ostalih grana privrede dotakla i trgovinu nekretninama. Trend koji je aktuelan zove se proptech i označava sveobuhvatne promene koje se dešavaju na tržištu nekretnina i tiču se svih bitnih segmenata poslovanja: načina na koji kupci pronalaze nekretnine, procesa prodaje, postprodajne aktivnosti.

Za 10. godina poslovanja na nekretnine.rs je postavljeno preko 2.8 miliona nekretnina i sajt je posetilo preko 22 miliona korisnika. Na svaka 2 minuta se u toku 10 godina postavljala po jedna nekretnina. Za tih 10 godina smo svedoci promena načina ponašanja i kupaca i prodavaca nekretnina. Radi se o evoluciji, a ne o revoluciji ponašanja.

Izdavanje stanova olakšano uz HD prikaz

Promenili su se kupci nekretnina i njihova očekivanja. U Srbiji interesovanje za oblast nekretnina od 2004. godine do danas na Internetu poraslo je za 88% (izvor Google trends). Ono što je još značajnije jeste da kupci nekretnina prvi utisak o nekretnini stiču baš na mobilnom telefonu. Od januara 2016. godine do oktobra 2019. godine učešće poseta putem mobilnih telefona ima rast od preko 100%. Danas gotovo 60% korisnika dolazi na sajt putem mobilnog telefona. Upravo zbog toga je način prezentacije potrebno prilagoditi upravo mobilnom telefonu. Kako izgleda fotografija, kako je orijentisana, kakve je rezolucije, od suštinskog je značaja za uspešno izdavanje stanova ili kuća, kao i za njihovu prodaju. 84% korisnika Interneta u Srbiji, Internet koristi svaki dan – stoga nastup na Internetu postaje neminovnost.

Prodaja stanova uz modernu tehnologiju beleži značajan porast

Čak 38% vremena je duže zadržavanje na nekretninama koje imaju virtuelnu – 3D turu. To svim prodavcima koji imaju virtuelnu turu na nekretnini daje više vremena i prostora da utiču na samog kupca i povećaju šanse  da im prodaja stanova, kao i svih nekretnina koje poseduju, ide prilično lakše nego do sada. Posebno naglašavamo da se u Srbiji većina nekretnina ne prodaje ekskluzivno, više agencija prodaje nekretninu u isto vreme stoga je veoma važno naći način kako se istaći i privući kupca. Nekretnine koje nemaju fotografije imaju 30% veće napuštanje stranice od nekretnina koje imaju fotografije. Kvalitet fotografija i virtuelne ture su ono što prikazuje nekretninu u najboljem svetlu.